زعفران سفید(کنج) خاتم طرح ترمه
زعفران به دلیل نحوه برداشت و فرآوری آن بسیار پرهزینه است. باید با دست پرورش داده شود.. گیاه استریل باید از طریق تقسیم( ریشه های پیازدار) به صورت غیر تجربی پخش شود تا بیشتر ایجاد شود. پخش شود
زعفران سالانه شکوفا می شود ، و هر شکوفه بنفش سه کلاله نازک زرشکی را به همراه دارد که با موچین برداشت می شود و سپس خشک می شود.
با توجه به اینکه تولید زعفران پر هزینه است ، باید این را هم بدانید که خرید ارزان زعفران به هیچ وجه معامله خوبی نیست بلکه نشانه ای از کیفیت پایین یا کلاهبرداری است .اما با علم بر اینکه زعفران سفید(کنج)از محبوبیت کمتری برخوردار است و بسیاری از مردم از خواص این قسمت از گیاه زعفران آگاهی ندارند چراکه برای بسیاری از عموم رنگ زعفران مدنظر است نه خواص آن لذا تقاضا برای این محصول کم بوده و قیمت آن کمتر میباشد. علاوه برآن لازم به ذکر است که زعفران کنج درصد کمتری از خواص خود زعفران را داراست.
زعفران سرگل صادراتی خاتم طرح ترمه
در زعفران سرگل خامه ها کلاحذف میشوند و زعفران خالص حاصل میشود.این نوع زعفران را سرگل،سرقلم،سر ریشه وممتاز مینامند(زعفران رشته های بریده) شکستگی در بین ریشه ها دیده نمیشود. معادل زعفران coupe در نامگذاری بین المللی میباشد
این نوع زعفران رایج ترین نوع زعفران بوده که از قسمت سه شاخه آن خبری نیست و فط کلاله زعفران خالص است.زعفران سرگل با نام های سرقلم،سرریشه و ممتاز هم شناخته میشود.
به علت اینکه برای تهیه زعفران سرگل تا حد امکان بخش سفیدی زعفران یا همان خامه زعفران از کلاله ها جدا میشود، و این کار کیفیت ظاهری و قدرت رنگدهی زعفران را بیشتر میکند.بنابراین به این نوع زعفران بدست آمده زعفران ممتاز یا صادراتی میگویند.