فواید زعفران برای سلامتی چیست؟
زعفران ، فقط به عنوان ادویه ای در پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرد.. زعفران هنگام استفاده صحیح می تواند بسیاری از اثرات درمانی مختلف را آشکار کند برای مثال زعفران حل شده در آب می تواند بدون کاهش فشار خون در برابر حالت تهوع استفاده شودزعفران همچنین میتواند به عنوان ماده افزودنی در ساخت محصولات دخانی و لبنیات نیز مورد استفاده قرار می گیرد. صنعت آرایشی از زعفران در تهیه عطر ، کرم و رنگ آمیزی استفاده می کند.
بهترین دوز مصرف زعفران چقدر است؟
بیشترین مقدار مصرف روزانه زعفران روزانه 5/1 میلی گرم در روز است
آیا عوارض جانبی یا خطرات سلامتی برای زعفران وجود دارد؟
زعفران احتمالاً هیچ خطری در مقادیر مورد استفاده برای رنگ آمیزی و طعم دادن غذاهای موردعلاقه خود یا حتی در مکمل ها ندارد. مروری بر مطالعات بالینی در سال 2017 ، که در مجله علوم پزشکی پایه ایران منتشر شده است ، سمیت زعفران را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: دوزهای درمانی در محدوده 200 میلی گرم تا 400 میلی گرم است. کپسول های زعفران که بصورت آنلاین فروخته می شوند ، معمولاً وعده های حاوی 100 میلی گرم یا کمتر را لیست می کنند.
طبق گفته سازمان بهداشت جهانیwho ، مصرف 20 گرم غلیظ ، یعنی حدود 9.5 قاشق غذاخوری (قاشق غذاخوری) ، زعفران در روز می تواند کشنده باشد. دوزهای کوچکتر ، به میزان 5 گرم (2 قاشق غذاخوری) ، ممکن است باعث استفراغ ، خونریزی رحم و انقباضات ، اسهال خونی ، خون در ادرار ، سرگیجه ، بی حسی و زردی پوست و غشاهای مخاطی و خونریزی از بینی میشود. همچنین هشدار می دهد كه در موارد نادر ، زعفران لخته شدن پلاكت های خون را مهار می كند و بنابراین باید در افرادی كه خونشان رقیق است با احتیاط استفاده شود
آیا زعفران برای کاهش وزن مناسب است؟
یک کارآزمایی کوچک تصادفی ، که در سال 2017 در ژورنال تحقیقات قلب و عروق و قفسه سینه منتشر شد ، به افراد میانسال مبتلا به بیماری عروق کرونر نگاه کرد. مشخص شد افرادی که روزانه 30 میلی گرم عصاره زعفران یا 30 میلی گرم کروسین (یک ترکیب شیمیایی که به زعفران رنگ می دهد) مصرف میکنند، وزن خود را به مدت 8 هفته از دست دادند ، اشتهای کمتری داشتند و کمتر از کالری موجود در آن استفاده می کردند.
قیمت زعفران و همچنین شکل آن چه تاثیری در کیفیت آن میتواند داشته باشد؟
سه فاکتور اصلی برای سنجش کیفیت زعفران وجود دارد:
از جمله کروسین(عامل رنگ زعفران)و پیکروکروسین(عامل طعم زعفران) و سافرانال(عامل بوی زعفران)
استاندارد ایران برای زعفران از استاندارد بین المللی زعفران،ایزو 3632سختگیرانه تر است.طبق استاندارد ایران سطح کروسین که تعیین کننده میزان قدرت رنگدهی زعفران است،برای زعفران درجه 1 باید200 و برای زعفران ممتاز باید 220 باشد.
زعفران به دلیل نحوه برداشت و فرآوری آن بسیار پرهزینه است. باید با دست پرورش داده شود.. گیاه استریل باید از طریق تقسیم( ریشه های پیازدار) به صورت غیر تجربی پخش شود تا بیشتر ایجاد شود.
زعفران سالانه شکوفا می شود ، و هر شکوفه بنفش سه کلاله نازک زرشکی (ننگ) را به همراه دارد که با موچین برداشت می شود و سپس خشک می شود.
با توجه به اینکه تولید زعفران پر هزینه است ، باید این را هم بدانید که خرید ارزان زعفران به هیچ وجه معامله خوبی نیست بلکه نشانه ای از کیفیت پایین یا کلاهبرداری است. در واقع ، آزمایش 10 مارک زعفران ، که توسط ایندیپندنت در سال 2011 گزارش شد ، نشان داد که تنها 10 درصد آنها زعفران واقعی بودند.
برای جلوگیری از کلاهبرداری به دنبال رشته هایی نازک و یکنواخت باشید ، که یک ناف نازک زرد رنگ در یک انتهای آن وجود دارد . در انتهای دیگر رشته ای قرمز مانند را مشاهده خواهید کرد. اگر رشته دارای بوی بد ، یا ظاهر زاویه دار است ممکن است جعلی باشد.
علت قیمت بالای زعفران چیست؟
زعفران به دلیل نحوه برداشت و فرآوری آن بسیار پرهزینه است. باید با دست پرورش داده شود.. گیاه استریل باید از طریق تقسیم( ریشه های پیازدار) به صورت غیر تجربی پخش شده تا بیشتر ایجاد شود.
زعفران سالانه شکوفا می شود ، و هر شکوفه بنفش سه کلاله نازک زرشکی (ننگ) را به همراه دارد که با موچین برداشت می شود و سپس خشک می شود.
با توجه به اینکه تولید زعفران پر هزینه است ، باید این را هم بدانید که خرید ارزان زعفران ،به هیچ وجه معامله خوبی نیست چراکه نشانه ای از کیفیت پایین یا کلاهبرداری است. در واقع ، آزمایش 10 مارک زعفران ، که توسط ایندیپندنت در سال 2011 گزارش شد ، نشان داد که تنها 10 درصد 10مارک زعفران واقعی بودند.